Κέντρο τέχνης και πολιτισμού στο δήμο Νέας Σμύρνης - Μπίσυλλα, Ζωή
[Το κτίριο μας είναι ένα μεσαίου μεγέθους κτίριο και στεγάζει δύο βασικές λειτουργικές ενότητες του δήμου Νέας Σμύρνης: - τους κλειστούς χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου - και τους χώρους πληροφορίας, ενημέρωσης και οργάνωσης όλων των δραστηριοτήτων αυτών, υπαίθριων και μη . Το κτίριο αυτό εκπροσωπεί τη ζωή της Νέας Σμύρνης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως αξίζει να καταγραφεί με έμφαση η παρουσία του στον αστικό ιστό, ορίζοντας ένα από τα τοπόσημα της πόλης. Για τη μελέτη του κέντρου αυτού προτείνουμε το δημοτικό οικόπεδο με μέτωπο επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ ακριβώς απέναντι από το υπάρχον δημαρχείο. Βρίσκεται στο κέντρο του δήμου, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από τη γειτνίαση του με σπουδαία τοπόσημα όπως είναι: το άλσος, η εκκλησία της Αγ. Φωτεινής και το καμπαναριό της Αγ. Φωτεινής. Στεγάζει χώρους ενημέρωσης και εκδηλώσεων, που η αστική δραστηριότητα απαιτεί να τους συναντά άμεσα, κατά τη ροή της κίνησης της μέσα στην πόλη, είτε η κίνηση αυτή είναι η κίνηση του ξένου περιηγητή, είτε είναι η καθημερινή.. στέκι.]