Κέντρο επανένταξης σκουπιδιών - Βογιατζή, Αμαλία
[Αν εισάγει κανείς τον αργό χρόνο μέσα στην πόλη, την αντίληψη αυτή που κατεξοχήν έρχεται αντιμέτωπη με τους εξουθενωτικούς της ρυθμούς, εκεί που ο πολιτισμός της ανάπτυξης συνεχώς συμπυκνώνεται, ανακαλύπτει υπολείμματα που αρκούν για να δώσουν μία ευκαιρία αναδιατύπωσης βασικών συστατικών της κουλτούρας μας. Για μας μία απ' αυτές τις αφορμές δόθηκε στη θέα των διάσπαρτων και σε πολλά σημεία αφημένων στην τύχη τους «σκουπιδιών» στα οποία δεν ήταν δύσκολο να διακρίνουμε και μία υπόσχεση. Επιμελώς ακουμπισμένα στους δρόμους της πόλης, πολλές φορές όχι σε κάδους αλλά πλησίον τους, ώστε να υποδεικνύουν την πρόθεση των μέχρι τώρα δικαιούχων τους και ταυτόχρονα να δηλώνουν τη μεταιχμιακή τους κατάσταση. Σκουπίδι ή όχι;.]