Σκακιστική ακαδημία στην περιοχή του Ελληνικού - Παγκαλή, Μαριάννα
[Το κτίριο που προτείνεται είναι ένας πολυχώρος που θα φιλοξενεί σκακιστικές δραστηριότητες όπως διαλέξεις, σεμινάρια, προπονήσεις, αγώνες και τα γραφεία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Εκτός από αυτούς τους χώρους προβλέπονται και κάποιοι κοινόχρηστοι με χρήσεις αναψυχής. Η Ακαδημία αυτή χωροθετείται στα σύνορα του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Η δομή του κτιρίου είναι επηρεασμένη τόσο από το περιβάλλον της περιοχής όσο και από μελλοντικό σενάριο της δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στο χώρο του πρώην αερολιμένα. Ο συνδυασμός της ανοιχτής ακαδημίας προς το κοινό και του πάρκου με τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής.]