Το ρέμα Φακωθιανών στη Χαλέπα Χανίων : μελέτη σύνδεσης της κατοικίας με το θαλάσσιο μέτωπο - Καμπάκου, Μυρσίνη
[Βασική διαπραγμάτευση της διπλωματικής είναι η ενοποίηση του εκτεταμένου παραλιακού μετώπου των Χανίων που σήμερα διασπάται σε δυο ευδιακριτα τμήματα,αλλά και η σύνδεση του με τη πόλη μέσω κατάλληλων κάθετων συνδέσεων και πως αυτή μπορεί να λειτουργήσει όταν γίνεται μέσω ενός άλλου στοιχείου φυσικού περιβάλλοντος όπως είναι ένα ρέμα. Η μελέτη επικεντρώνεται στην περιοχή της Χαλέπας με το ιδιαίτερο φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο.Εντοπίζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ,προβλήματα και ελλείψεις και προτείνεται ήπιου τύπου παρέμβαση σε κλίμακα 1:2000 που περιλαμβάνει ανάπλαση των Ταμπακαριών και η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου και δίκτυο πεζοδρόμων για την πρόσβαση των κατοίκων προς τη θάλασσα, στο οποίο πρωταρχική θέση κατέχει το ρέμα Φακωθιανών. Σε επιλεγμένο λόγω θέσης και σημασίας κομμάτι (σκεπασμένο τμήμα του ρέματος που καταλήγει στον ανατολικό κόλπο των Ταμπακαριών) σχεδιάζεται πεζόδρομος σε κλίμακα 1:500 ως παράδειγμα διαμόρφωσης.Η παρέμβαση έγινε με γνώμονα τη διατήρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της γειτονιάς καθώς και την εύκολη και άνετη.. θάλασσα.]