Στάδια μετάβασης σε μια πορεία μαθητείας - Καλοζούμη, Σταυρούλα
[Μέσω της διάλεξης, μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ πιο ουσιαστικά και πιο ολοκληρωμένα με την αξιολόγηση και την κριτική της δουλειάς μου. Μια διαδικασία που συνέβαινε και μετά το τέλος του εκάστοτε συνθετικού θέματος και που τώρα όμως, μπορεί να δομήσει μία συνολική κριτική θεώρηση. Προσπάθησα να καταγράψω, να αναλύσω και να ερμηνεύσω τα συνθετικά θέματα των προηγούμενων εξαμήνων, ώστε η πρακτική εμπειρία όλων αυτών, να αναχθεί σε θεωρητική γνώση. Κριτήριο για την επιλογή αυτών των θεμάτων, που ήταν όλα συνεργασίες, εκτός του ότι ήταν πιο συνειδητά ως προς τις προθέσεις και το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα που επεδίωκαν, αποτέλεσε η αξιολόγησή τους από διαφορετικούς καθηγητές της ίδιας σχολής με τον ίδιο βαθμό. Εξαντλώντας τις δυνατότητες της σχεδιαστικής οπτικής και των συνθετικών αρχών που είχαν επιλεγεί λιγότερο ή περισσότερο συνειδητά, από το πρώτο μέχρι το ένατο εξάμηνο, προέκυψαν οι μεταβάσεις στον τρόπο προσέγγισης της συνθετικής διαδικασίας και κατά επέκταση στο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Οι μεταβάσεις αυτές, ως απόρροια των πειραματισμών σε νέα ζητήματα,..].