Στέγαση έκτατης ανάγκης - Καζαμία, Χλόη
[Η διάλεξη πραγματεύεται το ζήτημα της στέγασης άστεγων πληθυσμών, πληγέντων από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές. Η στέγαση έκτακτης ανάγκης αποτελεί μια επείγουσα πτυχή της εποχής και η αντιμετώπισή της είναι μια επιτακτική ανάγκη, αφού η αύξηση των καταστροφών και της ευπάθειας των πληθυσμών είναι πλέον γεγονός. Στη διάλεξη μελετάται τόσο η μονάδα έκτακτης ανάγκης, όσο και ο καταυλισμός. Σκοπός της μελέτης αυτής είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την κατεύθυνση που είναι καλό να ακολουθούν όσοι φορείς σχετίζονται με δράσεις υποστήριξης και αποκατάστασης περιοχών που βρίσκονται σε κρίση. Γενικά όμως η στέγαση έκτακτης ανάγκης αποτελεί ένα πολύπλοκο θέμα και η προσέγγισή της αποδεικνύεται πολυδιάστατη. Η ανάγκη αρχιτεκτονικών και σχεδιαστικών λύσεων σε ουμανιστικά προβλήματα είναι πλέον επιτακτική. Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός μπορούν να βελτιώσουν ζωές. Ο αρχιτέκτονας θα πρέπει να λειτουργήσει ως επαγγελματίας που συλλαμβάνει και φαντάζεται χώρους, αλλά και ως σύμβουλος στον προγραμματισμό για τη λήψη αποφάσεων σε διαφορετικές κλίμακες επέμβασης.]