Παιδικό μουσείο νερού : επανάχρηση παραδοσιακού υδροκίνητου συγκροτήματος - Τσεκούρα, Αναστασία
[Αφορά στο παραδοσιακό συγκρότημα "Υδρόμυλοι Φραντζή" που βρίσκεται 8χλμ. έξω από την Λαμία στον δρόμο προς Γοργοπόταμο. Εκπονήθηκε την περίοδο Μάρτης 2006 - Μάρτης 2007. Αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση αποκατάστασης και επανάχρησης ενός παραδοσιακού υδροκίνητου συγκροτήματος που αποτυπώνει τον χαρακτήρα και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Ξεκινήσαμε αναζητώντας και αποκαλύπτοντας το παρελθόν του τρόπου λειτουργίας του και συνεχίσαμε με την πλήρη και ακριβή αποτύπωσή του. Λαμβάνοντας υπ΄όψιν μας τα στοιχεία της ανάλυσης της αποτύπωσης καθώς και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής καταλήξαμε στην πρόταση της επανάχρησης του συγκροτήματος ως "ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ" με σκοπό να του δώσουμε νέα πνοή, να αναδείξουμε το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει, δημιουργώντας παράλληλα έναν πυρήνα πολιτισμού για ολόκληρη την περιοχή. Το νερό αποτελεί τον κεντρικό θεματικό άξονα του μουσείου. Ως μουσειακό χώρο αντιλαμβανόμαστε ολόκληρο τον χώρο του συγκροτήματος. Τα πραγματικά αντικείμενα και οι άμεσες εμπειρίες σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία υποστηρίζουν.. αυτές.]