"Τα παλιά σινεμά της Αθήνας.." - Μήλιος, Θεοδόσιος
[Πρόκειται για μια διάλεξη με τίτλο «Τα παλιά σινεμά της Αθήνας». Σκοπός ήταν να γίνει μια αναλυτική καταγραφή των κινηματογράφων του κέντρου (και μέχρι την οδό Πατησίων), από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής του και μέχρι την καθιέρωση της τηλεόρασης, (δηλαδή περίπου μέχρι τα μέσα του 1980), καθώς και μια προσπάθεια μελέτης της ανάπτυξης της πόλης της Αθήνας, έτσι όπως την κατέγραψε ο κινηματογραφικός φακός, μέσα από το πλούσιο υλικό του παλαιού και σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Έτσι και το ένα σκέλος και το άλλο χωρίζονται σε τέσσερις περιόδους, από το 1920 μέχρι τον μεσοπόλεμο, από τον μεσοπόλεμο μέχρι την κατοχή, μεταπολεμικά μέχρι τα τέλη του 1960 και από το 1960 μέχρι την καθιέρωση της τηλεόρασης. Όλη αυτή η προσπάθεια πλαισιώνεται και από μερικά ιστορικά στοιχεία όσον αφορά τον κινηματογράφο στην εισαγωγή καθώς και από συνεντεύξεις και χάρτες στο παράρτημα].