Άνω Λιόσια Αττικής : παρεμβάσεις - Αλεξοπούλου, Παρασκευή
[Αναζητούσαμε περιοχές που παρουσιάζουν ιδιομορφίες σε ζητήματα κατοίκησης. Η περιοχή είναι γνωστή σε όλους για την χωματερή, για την παρουσία των Ρομ, και για τις πλημμύρες Έτσι χαρακτηρίζεται από όλους σαν «υποβαθμισμένη». Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε και σε τι άλλο συνίσταται ο όρος αυτός ώστε που δημιουργεί την χαμηλής ποιότητας κατοίκηση στην περιοχή. Η πόλη έχει φτάσει στα όρια της στη σχέση της με την Πάρνηθα. Δεν αναγνωρίζεται η Πάρνηθα, ενώ η πόλη έχει τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα. Υπάρχει ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης αυτών των τεράστιων περιβαλλοντικών ζητημάτων μέσω της αποκατάστασης της σχέσης πόλης - βουνού. Πρόθεση του σχεδιασμού είναι να «κουμπώσει» η πόλη με το φυσικό της τοπίο, με το βουνό, καθώς και η βίωση του βουνού από τους κατοίκους μέσα από το πράσινο της Πάρνηθας καθώς και από το κλείσιμο του κύκλου του νερού της Πάρνηθας μέσα στην πόλη. Προκύπτουν 4 συστήματα τα οποία λειτουργούν συμπληρωματικά και τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Αυτά είναι, όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον, πρώτον, η διευθέτηση του κύκλου νερού και δεύτερον.. σχεδιασμού μας.]