Φάρος στην Πάρο - Μπουρνάζου, Ελένη
[Πρόκειται για τη μελέτη ενός νέου φάρου στο ακρωτήρι Κόρακας της Πάρου. Οι αυξημένες ανάγκες της τεχνολογίας και το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται το ακρωτήρι αυτό αιτιολογούν τη μελέτη ενός φάρου στη συγκεκριμένη περιοχή. Έχοντας σαν πρώτα δεδομένα αυτά και σαν δεύτερο ότι η διαδρομή προς τον φάρο αποτελεί έναν εξαιρετικό περίπατο προσπάθησα να μεταφράσω τα συναισθήματα και το γενικότερο βίωμα σε αρχιτεκτονική. Κρατώντας τον παλιό πέτρινο φάρο και αφαιρώντας τις μεταγενέστερες προσθήκες, τον μετατρέπω σε χώρο έκθεσης και γενικότερα σε χώρο μνήμης που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις από την ιστορία των φάρων. Ο νέος φάρος που θα δεχτεί τη νέα τεχνολογία η οποία βασίζεται στα GIS (Geographical Information Systems) έχει όλες τις λειτουργίες του στο υπόσκαφο κομμάτι του και το φως του στην κορυφή ενός πύργου. Ο δυτικά προσανατολισμένος τοίχος του αποκτά δημόσιο χαρακτήρα και μετατρέπεται σε κερκίδες. Δύο τοίχοι παρωπίδες ορίζουν το σύστημα των φάρων και δημιουργούν έξοδο στο αμφιθέατρο-αποκορύφωμα της διαδρομής. Αν ήταν θέατρο κανονικό τότε σκηνή θα ήταν η θάλασσα.]