Οι οχυρώσεις των Χανίων και η εξέλιξη της πόλης γύρω από αυτές - Μπασιάς, Κωνσταντίνος
[Διαβάζοντας την πολεοδομική εξέλιξη των Χανίων σε σχέση με τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα και τις πολιτισμικές εναλλαγές που έλαβαν χώρα στην Κρήτη συνειδητοποιούμε ότι οχυρώσεις, ανέκαθεν αποτελούσαν αναγκαίο και συνεχώς εξελισσόμενο τμήμα της..].