Κέντρο ασπρόμαυρης φωτογραφίας - Ρηγάκη, Δανάη
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι ένα κέντρο ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Λέγοντας κέντρο φωτογραφίας εννοούμε εκθεσιακούς και εργαστηριακούς χώρους για σεμινάρια αναλογικής αλλά και αυτόνομο τμήμα ψηφιακής φωτογραφίας. Ο χώρος στον οποίο γίνεται η επέμβαση βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, δίπλα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο (Ο.Α.Κ.Α.) ,στο όριο του ρέματος της Σαπφούς. Η σχηματική θέση των 3 κυριών αρτηριών της περιοχής ( λεωφ. Σπύρου Λούη, Αρτέμιδος και Αττική Οδός) όπως και το ίδιο το ρέμα εισχωρούν στο οικόπεδο σαν μικρογραφία και διαμορφώνουν την αρχιτεκτονική σύνθεση του κτιρίου. Μέσα από τα σχέδια, τις τομές και τη μακέτα φαίνεται ολοκάθαρα η δημιουργία 3 κάθετων όγκων με διαφορετική λειτουργία ο καθένας και δυνατό στοιχείο ανάμεσά τους το νερό. Ο προσανατολισμός των κινήσεων όλων των λειτουργιών είναι νοερά προς το ρέμα και το Ο.Α.Κ.Α. αξιοποιώντας τη θέα και σχηματίζοντας ένα 'μπαλκόνι'-όγκο στον όροφο. Μεγάλη έμφαση τέλος, δίνεται στα ανοίγματα και το φωτισμό. Το κτίριο επίσης έχει προβλεφθεί να υποσηρίζεται από φωτοβολταϊκά.. έκτασης.]