Το ξύλο ως δομικό υλικό στην σύγχρονη εποχή - Καραμπάτσου, Διονυσία Α
[Η παρούσα διάλεξη αναφέρεται στο ξύλο ως δομικό υλικό. Αποτελείται από πέντε κεφάλαια. Το πρώτο ασχολείται με το ξύλο ως φυσικό υλικό δίνοντας πληροφορίες για τα μακροσκοπικά και μικροσκοπικά χαρακτηριστικά του. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με το ξύλο ως δομικό υλικό υπογραμμίζοντας τις ιδιότητές του, ενώ στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στη βιομηχανική ξυλεία δηλαδή στα προϊόντα του ξύλου και στα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες και τις εφαρμογές που έχουν. Μερικά από αυτά είναι η αντικολλητή ξυλεία (κόντρα πλακέ), η σύνθετη πριστή ξυλεία από ξυλόφυλλα (LVL) και οι μοριοπλάκες. Στο τέταρτο κεφάλαιο επισημαίνονται τα φέροντα συστήματα που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.: Στις ξύλινες κατασκευές με πυκνό και ελαφρύ σκελετό, στο σύστημα δοκού επί στύλου και στους φορείς μεγάλων ανοιγμάτων].