Ερευνητικές επισκέψεις στα προάστια του Παρισιού : προβληματισμός πάνω στις πολιτικές των μεγάλων συγκροτημάτων κοινωνικής κατοικίας - Μακεδονοπούλου, Χαρίκλεια
[Η παρούσα εργασία αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από το Γαλλικό κράτος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης κατά τη μεταπολεμική περίοδο, και φιλοδοξεί να μεταφέρει τον έντονο σημερινό προβληματισμό γύρω από τα «Mεγάλα Συγκροτήματα Κοινωνικής Κατοικίας?» στα «προάστια?», εστιάζοντας την προσοχή μας σε αυτά της Γαλλικής Μητρόπολης, το Παρίσι. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι η παρακολούθηση της πορείας της πολιτικής, από την εποχή κατασκευής των Μεγάλων Συγκροτημάτων Κοινωνικής Κατοικίας μέχρι σήμερα. Παράλληλα έγινε μελέτη δυο (2) συγκεκριμένων οικιστικών συγκροτημάτων, αυά της Sarcelles και της Grande Borne, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές, των πολλαπλών πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί, καθώς και του προβληματισμού μας πάνω στις σημερινές προτάσεις. Τέλος, γίνονται διάφορες αναφορές σε ειδικές περιπτώσεις προαστίων του Παρισιού, με στόχο τον προβληματισμό πάνω σε θέματα συμμετοχής του χρήστη στο σχεδιασμό και οικειοποίησης του χώρου].