Αναθεωρώντας τη σχέση του λιμανιού με την πόλη του Πειραιά - Αλεξοπούλου, Αριάδνη
[Στην εργασία αυτή ασχοληθήκαμε με το κεντρικό λιμάνι στον Πειραιά και με την πόλη η οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή με αυτό. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Πειραιά είναι ότι εκεί συνυπάρχουν δύο οργανισμοί, η πόλη και το λιμάνι, οι οποίοι δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό σημείο επαφής. Η αδιαφορία του ενός για τον άλλον και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τους έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός πολύ αυστηρού ορίου ανάμεσά τους. Εκεί, στη ζώνη σύγκρουσης των δύο τόσο ισχυρών πιέσεων, εντοπίσαμε την αιτία πολλών από τα προβλήματα που λιμάνι και πόλη αντιμετωπίζουν. Η ιστορική αναδρομή μας έδειξε την άμεση σχέση που είχαν οι δύο αυτοί οργανισμοί στην πορεία των αιώνων, άρα και την ανάγκη για την επανασύνδεσή τους. Αναθεωρώντας τη σχέση του λιμανιού με την πόλη του Πειραιά, επιλέγουμε να διατηρήσουμε το όριο. Το όριο το οποίο επιλέγουμε εμείς στη θέση του παλιού, δεν είναι αυτό στο οποίο κάτι σταματά, αλλά αυτό από το οποίο κάτι ξεκινά την παρουσία του (πέρας). Ρόλος αυτού του νέου ορίου δεν είναι να διαχωρίζει τις δύο περιοχές αλλά να προστατεύει το χαρακτήρα της πόλης.. πόλης.]