Barcelona Pavilion : εικόνες-αναγνώσεις-ερμηνείες - Γεωργέλου, Παναγιώτα
[Το περίπτερο του Mies Van Der Rohe στη βιομηχανική έκθεση της Βαρκελώνης ήταν ένα προσωρινό κτίριο που ως φυσική υπόσταση έζησε από τον Μάιο του 1929 εως τον Ιανουάριο του 1930. Ωστόσο, το κτίριο δεν έπαψε να μελετάται διαρκώς και να ζει μέσα από τις φωτογραφίες του, με αποκορύφωμα την πραγματοποίηση της ανακατασκευής του στην αρχική του θέση κατά το 1986. Επιχειρώντας την ανάλυση του κτιρίου μέσα από τέσσερις διαφορετικές ερμηνείες του, η διάλεξη αυτή καταλήγει στην ανάγκη εντοπισμού και κατανόησης του αντικειμένου μελέτης. Αναζητώντας το ίδιο το κτίριο γίνεται φανερή η ισχυρή και παραγωγική δύναμη των φωτογραφιών του, η ικανότητά τους να δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία ερμηνειών].