The Mall/Athens - Καφαντάρης, Θεοφάνης
[Στα πλαίσια των έντονων αναδιατάξεων του αστικού πεδίου της αθηναϊκής μητρόπολης, οι οποίες συνεχίζονται αμείωτες κατά τη μεταολυμπιακή περίοδό της, η ανακατανομή των εμπορικών δραστηριοτήτων, η νέα τους διασπορά οδηγεί σε μια αναθεώρηση του χάρτη. Εμφανίζεται ένα σύστημα καταναλωτικής ζωνοποίησης, εκμεταλλευόμενο τις ήδη υπάρχουσες υποδομές δικτύων επικοινωνίας και μεταφορών, οργανώνοντας μια πόλη-υπεραγορά, σύνολο εμπορικών νησίδων, σε μια λογική αυτόνομων θεματικών πάρκων αναψυχής και ψυχαγωγίας. Στο εσωτερικό τους, ένα ιδιωτικό χώρο, δημιουργημένο για τη βέλτιστη καταναλωτική ανταπόκριση του κοινού, που επικαλείται το ρόλο της αγοράς, αλλά και του πραγματικού δημόσιου χώρου στο σύνολό του, καλλιεργείται μια νέα συλλογικότητα. Εκεί, η μόνη δραστηριότητα που έχει θέση στο σταματημένο χρόνο είναι το κάθε είδους shopping, προϊόντων, ψυχαγωγίας και κυρίως εφήμερων αισθήσεων και εμπειριών. Η σκηνογραφία αυτού του είδους χώρων, η εικονογράφηση των ψευδαισθήσεων και η προβολή των διαφημιστικών επαγγελιών σε ένα αδιάλειπτο καταναλωτικό παρόν καθιερώνει μια συνείδηση..].