Το αντικείμενο ως φορέας μνήμης - Καραμπά, Καλλιρόη - Δήμητρα
[Θα γίνει λόγος για τεχνουργήματα και είδη του παρελθόντος, που για διάφορους λόγους και για κάποιο χρονικό διάστημα, έχασαν την χρηστική τους αξία, καθώς και την εμπορική που προκύπτει απ' αυτή και βρέθηκαν παραγκωνισμένα, ακυρωμένα, περιμένοντας υπομονετικά να επανενταχθούν ή ακόμα και να επαναπροσδιοριστούν, σύμφωνα με τις καινούργιες υφιστάμενες συνθήκες. Σκοπός λοιπόν αυτής της εργασίας, είναι να εξετάσει αν αυτά τα αντικείμενα μπορούν με την είσοδο ή έξοδό τους στην εμπορευματική διαδικασία, αλλά και γενικότερα μέσω της ροής τους στο χωροχρόνο, να αποτελέσουν φορείς μνήμης. Σ' αυτό θα βοηθήσουν δύο τρόποι χειρισμού των αντικειμένων που σχετίζονται άμεσα με τη γνώση του παλιού. Έτσι, απ' τη μία πλευρά βρίσκεται η συλλογή με τους συλλέκτες κι απ' την άλλη η συμποσιακότητα με τους πλανόδιους και τους παλιατζήδες. Η ανάλυση λοιπόν αυτών των τρόπων χειρισμού των αντικειμένων, θα γίνει μέσω κάποιων εννοιών που θα παίξουν το ρόλο σημείων αναφοράς και τελικά, μέτρου σύγκρισης. Οι έννοιες αυτές είναι η αυθεντικότητα, η γνώση, οι αισθήσεις και η φθορά..].