Ο Derrida στη χώρα της Villette - Παπαδοπούλου, Αθηνά
[Οι στρατηγικές αποδόμησης της φιλοσοφίας που υιοθετεί ο θεωρητικός Jacques Derrida αλλά και γενικότερα οι σκέψεις του γύρω από την αρχιτεκτονική και την τέχνη παρουσιάζονται σε αρκετά σημεία ανάλογες με τις σκέψεις του Bernard Tschumi και τις στρατηγικές σχεδιασμού που υιοθετεί στο πάρκο της Villette στο Παρίσι. Αρκετά από τα χαρακτηριστικά της αποδόμησης (πολυσημία, διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης, διάσπαση της ενότητας, ετερογένεια, επαναπροσδιορισμός των ορίων), όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τα έργα του Jacques Derrida, ένα βιβλίο του James Joyce και ένα ζωγραφικό έργο του Valerio Adami, λαμβάνουν χώρα και στο πάρκο της Villette, το οποίο διαμορφώνεται κάτω από ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες που ευνοούν μία τέτοιου είδους αρχιτεκτονική προσέγγιση. Επίσης, ο Jacques Derrida, μετά από πρωτοβουλία του Tschumi, συνεργάζεται με τον Peter Eisenman για να σχεδιάσουν έναν από τους θεματικούς κήπους του πάρκου της Villette. Στην ιδέα του σχεδιασμού o Derrida προτείνει να συμπεριλάβουν την πλατωνική χώρα την οποία ο Eisenman προσπαθεί να εκφράσει στο έργο μέσα από τη στρατηγική του παλίμψηστου (που παραπέμπει σε ένα ακόμα έργο του Valerio Adami)..].