3 κτήρια συλλογικής κατοικίας από τον Herman Hertzberger - Μπαχάς, Αναστάσιος
[Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματεύεται με τρία κτήρια συλλογικής κατοικίας από τον Herman Hertzberer. Τα κτήρια αυτά είναι : Η φοιτητική εστία Weesperstraat και το συγκρότημα για ηλικιωμένους De Drie Hoven, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και ο κοιτώνας για εργαζομένους στην εταιρία ΥΚΚ έξω από την πόλη Kurobe της Ιαπωνίας. Η οπτική μέσα από την οποία επιχειρούμε να δούμε τα τρία αυτά παραδείγματα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμβάλει ένα κτήριο στην ενθάρρυνση των κοινωνικών επαφών μεταξύ των ενοίκων του και τα αρχιτεκτονικά μέσα τα οποία χρησιμοποιεί ο αρχιτέκτονας προς αυτόν τον σκοπό. Στην εισαγωγή γίνεται μία αναφορά στο αρχιτεκτονικό έργο του αρχιτέκτονα και στις αξίες και τις θεωρίες τις οποίες υποστηρίζει. Το κύριο μέρος της έρευνας είναι η παρουσίαση των τριών συγκροτημάτων ενώ στον επίλογο επιχειρείτε μία σύγκριση των παραδειγμάτων αυτών και τα συμπεράσματα της όλης έρευνας.]