Hammam : λουτρικός πολιτισμός - Κονταξάκης, Γιώργος
[Η διάλεξη ερευνά και παρουσιάζει το λουτρικό πολιτισμό και την ποιότητα του χώρου που συνοδεύουν το χαμάμ. Μέρη της έρευνας αποτελούν η αρχιτεκτονική, η χωρική ποιότητα, η ιστορία και η κοινωνική σημασία, καθώς και η παρουσία του χαμάμ στην τέχνη. Στην έρευνα αυτή δεν γίνεται προσπάθεια εξαντλητικής αρχιτεκτονικής ανάλυσης της μορφής και της κατασκευής. Αντίθετα, τελική πρόθεση της έρευνας είναι να υποδείξει την ιδιαίτερη υλική γοητεία, που φέρει ο χώρος του χαμάμ.]