Η ανάγκη χρήσης του design project management στα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία - Μήλα, Ελένη
[Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το design project management έχει πλέον καθιερωθεί σαν κλάδος. Tο project management γενικότερα, βασίζεται στην κοινή λογική. Όμως, κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ή και με την καθημερινή ένταση της δουλειάς, η κοινή λογική μπορεί να παραμεριστεί και αρκετός χρόνος να καταναλωθεί για τη λειτουργία του γραφείου. Η πλειονότητα των αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα δεν θέλει να συνεργάζεται με design project managers γιατί πιστεύει πως η δημιουργικότητά τους περιορίζεται. Η συγκεκριμένη κατάσταση όμως, οδηγεί σε χάσιμο πολύτιμου παραγωγικού χρόνου, ειδικά όταν μιλάμε για τα μικρά αρχιτεκτονικά γραφεία. Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ αρχιτεκτόνων και design project managers έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε μια επιχείρηση. Οι Έλληνες αρχιτέκτονες δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως στις μέρες μας είναι αναγκαία η συγκεκριμένη συνεργασία αν θέλουν η μικρή τους επιχείρηση να είναι κερδοφόρα και να αντέξει τον ανταγωνισμό που απειλεί την ύπαρξή τους. Οι αρχιτέκτονες στην Ελλάδα θα πρέπει ν' αρχίσουν να βλέπουν το επάγγελμά τους όχι μόνο σαν ένα συνδυασμό τέχνης κι επιστήμης..].