Αεροδρόμια : εξέλιξη και προοπτικές - Σιριβιανός, Μιχάλης
[Η έρευνα που ακολουθεί αποσκοπεί στην παρουσίαση της ιστορικής εξέλιξης των αεροδρομίων, από την εποχή της πραγματοποίησης της πρώτης πτήσης πριν από ένα αιώνα περίπου, μέχρι και σήμερα. Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, αφ' ενός στην ανάλυση των παραγόντων που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη και αφ' ετέρου στον ρόλο που διαδραμάτισαν τα αεροδρόμια στην ανάπτυξη των πόλεων που τα φιλοξενούν. Τέλος παρουσιάζεται ο νέος χαρακτήρας που διαδραματίζουν τα αεροδρόμια την τελευταία δεκαετία ως "πόλεις της πτήσης".]