Δημαρχιακό μέγαρο Τρίπολης - Κομποχόλης, Παρασκευάς
[Το οικόπεδο ευρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της πόλης, αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου, καταλαμβάνει το Ο.Τ. 264, περιβάλλεται από τρεις δρόμους και έχει διαστάσεις 35Χ36 μέτρα και εμβαδόν 1260 m2 . Ο ισχύον συντελεστής δόμησης είναι 2,4 και συνεπώς η συνολική προς δόμηση επιφάνεια ανέρχεται στα 3024 m2 τουλάχιστον Η επεξεργασία της ιδέας του δημαρχείου της Τρίπολης στηρίχθηκε σε τρεις βασικές συνθετικές αρχές: Α) Ο αστικός ιστός της πόλης διεισδύει στο οικόπεδο ως κάναβος διαμορφώνοντας έτσι νοηματικές ενότητες. Οι άξονες που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του κτιρίου προκύπτουν από τους άξονες της ίδιας της πόλης. Έτσι στο οικόπεδο συναντιούνται υπό γωνία δύο ορθοκανονικά συστήματα τα οποία διαμορφώνουν τη σχεδιαστική δομή πάνω στην οποία βασίζεται η σύνθεση. Β) Η άμεση και εύληπτη αναγνώριση του κτιρίου με την διαφοροποιημένη παρουσία των λειτουργικών ενοτήτων στη χωρική διάταξη του αλλά και στις όψεις. Γ) Η απόδοση κοινωνικού χαρακτήρα στο κτίριο με την εξασφάλιση της διαφάνειας στην εξωτερική επιδερμίδα του όγκου. Η διαφάνεια επιτρέπει την προβολή της.. εκδηλώσεις.]