Κατασκευάζοντας το διάγραμμα : ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός Αθηνών - Ρούπας, Παναγιώτης
[ Η διπλωματικη αυτη εργασια συνιστα μια προσπαθεια συστασης, μιας συγκεκριμενης και υπο καθορισμενες συμβασεις, αναλυτικης και συνθετικης διαδικασιας. Πιο συγκεκριμενα, προσεγγιζεται μεσω της κατασκευης του διαγραμματος, η μεταβαση απο την δισδιαστατη επιφανεια στον τρισδιαστατο χωρο με συνεπεια. Αυτη η συνεπεια θεωρειται εγγενης στην κατασκευη του διαγραμματος, εξ' ου και η διαρκης τροφοδοτηση απο αυτο, της αναλυτικης και συνθετικης διαδικασιας σε καθε σταδιο.Προς αποδειξη τιθεται η διατεινομενη, απο την συνθετικη ομαδα, 1-1 σχεση τρισδιαστατου αντικειμενου και δισδιαστατης απεικονισης αυτου, υπο τις συμβασεις που οριζονται απο τον συγγραφεα-συνθετη. Οι συμβασεις για την διαδικασια μεταφρασης αφορουν κυρια στην εννοια της αισθησης οπως αυτη αναγιγνωσκεται ποιοτικα. Αφορμη της διαπιστωσης καθισταται ενα κτιριο το οποιο βαραινει λειτουργικα, ο νεος σιδηροδρομικος σταθμος αθηνων. Οσον αφορα σττην αισθηση που προαναφερθηκε, αυτη καταγραφεται κατ'αρχην στην πολυπλοκοτητα του αστικου ιστου και στο συστημα των σχεσεων που αναπτυσσεται μεταξυ των.. αντιγραφη.]