Σχεδιάζοντας στη ζώνη Α (Άλφα) του ρέματος Χαλανδρίου-Πεντέλης - Πολυκράτης, Εμμανουήλ
[Στον πυκνοδομημένο ιστό της Αττικής, η ύπαρξη των ρεμάτων θα μπορούσε να προσδώσει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους. Η διπλωματική αυτή εργασία αποσκοπεί να προτείνει μια αρχιτεκτονική έκφραση στην ήδη χαρακτηρισμένη και προστατευόμενη από το Π.Δ.659/95 ζώνη Α (Άλφα) του ρέματος Χαλανδρίου - Πεντέλης. Μέσα από την ύπαρξη παράλληλων παραρρεμάτιων διαδρομών, αλλά και πόλων ενδιαφέροντος, το ρέμα μετατρέπεται σε γραμμικό χώρο έλξης. Τέλος, σημαντικό στοιχείο της επίλυσης είναι η τυποποίηση των αρχιτεκτονικών στοιχείων, των υλικών, αλλά και των φυτεύσεων, διαδικασία, η οποία εντάσσεται στη λογική της εφικτής και υλοποιήσιμης λύσης, που ενυπάρχει στη διπλωματική εργασία.]