Ηλεκτρονικά παιχνίδια και εικονική αρχιτεκτονική - Δημητριάδης, Κωνσταντίνος
[Η διάλεξη αυτή καταπιάνεται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και μέσα από μια σφαιρική προσέγγιση του θέματος, εστιάζει στις ποιότητες και στα χαρακτηριστικά των εικονικών χώρων όπου εκτυλίσσονται τα παιχνίδια αυτά. Τις περισσότερες φορές τέτοιοι εικονικοί χώροι δεν είναι σχεδιασμένοι από αρχιτέκτονες αλλά από τους προγραμματιστές. Μέσα από αυτή την διάλεξη γίνεται μια προσπάθεια ανάλυσης των κύριων χαρακτηριστικών του εικονικού παιχνιδότοπου και το πώς ο σχεδιασμός του επηρεάζει και χαρακτηρίζει την ποιότητα του παιχνιδιού. Επίσης γίνεται μια προσπάθεια προώθησης ενός διαλόγου μεταξύ των αρχιτεκτόνων και των προγραμματιστών και μια πρόταση προς τους αρχιτέκτονες, η χρήση των λογισμικών των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σαν αρχιτεκτονικό εργαλείο παράστασης ή παρουσίασης. Αυτό θα οδηγήσει και σε μια ευρύτερη κριτική ανάλυση του υπολογιστή σαν αρχιτεκτονικό εργαλείο και σε μια προσπάθεια έρευνας των δυνατοτήτων του και των συνεπειών της χρήσης του, στην σύγχρονη αρχιτεκτονική σκέψη, θέτοντας ερωτήματα για το μέλλον της αρχιτεκτονικής,..].