Προσωρινές δράσεις στο δημόσιο χώρο - Σωτηρίου, Ελένη
[Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (και στην Αθήνα) μια στροφή αργή μεν, σταθερή δε προς το δημόσιο χώρο με αιχμή τον πολιτισμό. Στην αναζήτηση μιας νέας διάστασης στη δημόσια ζωή της πόλης τίθεται ολοένα και πιό συχνά το ερώτημα εάν μπορεί ο δημόσιος χώρος να επενδύσει στον πολιτισμό ως τον τρόπο που θα τον οδηγήσει σε μια μεταμόρφωση και ανάδειξη νέων ποιοτήτων σε αυτόν. Μπορούν άραγε οι γιορτές και τα events να δώσουν νέα πνοή και διαφορετικό περιεχόμενο στο δημόσιο χώρο και να θέσουν τη σχέση του με τον κάτοικο πάνω σε νέα βάση; κι αν ναι, σε ποιό βαθμό είναι αυτό καταλυτικό ώστε να δοθούν απαντήσεις σε προβλήματα του δημόσιου χώρου και της πόλης κατ' επέκταση; Ο πολιτισμός ως εργαλείο χειρισμού του δημόσιου χώρου στις περιπτώσεις αυτές παίρνει τη μορφή δράσεων που συναντώνται μεμονωμένα μέσα στην πόλη και έχουν σύντομο χρονικό χαρακτήρα..].