Οι σταθμοί μετρό : τενολογικοί τόποι μετάβασης, μαζικής κουλτούρας, επικοινωνίας και φόβου - Μπαστούνη, Αδριάνη
[Μέσα από την προσπάθεια κατανόησης της σημασίας των σταθμών μετρό στις μέρες μας, καταλήξαμε να τους ορίσουμε ως τόπους εαζικής κουλτούρας, τόπους επικοινωνίας και φόβου, τόπους τεχνολογίας και ταχύτητας, τόπους εετάβασης και δικτύων. Οι σταθμοί μετρό, αποτελούν συστατικό στοιχείο των σύγχρονων πόλεων και βασικό παράγοντα προόδου των σύγχρονων κοινωνιών. Αποτελούν κοεεάτι της σύγχρονης αστικής ζωής και ενδιαφέρουν τους αρχιτέκτονες, τους πολίτες και την πολιτική εξουσία παγκοσμίως. Αποτελούν τόπους ιδιαίτερης ταυτότητας, σήεανσης και αναφοράς, χώρους προβολής πολιτιστικού ,πολιτισΐκού, αρχιτεκτονικού καλλιτεχνικού, κοινωνικού και τεχνολογικού γίγνεσθαι. Στους σταθμούς μετρό τελικά δίδεται ένα νέο νόημα ταυτότητας, συμβολισμών και μηνυμάτων, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία έκφρασης. Οι σταθμοί μετρό αποτελούν σηεαντικά σηεεία επιρροής και πηγή έεπνευσης. Τα δίκτυα εετρό, διαμορφώνουν και καθορίζουν την κάθε πόλη, ενώ η πόλη αντίστοιχα επηρεάζει την διάρθρωση των δικτύων. Μελετώντας τα δίκτυα μετρό των ευρωπαικών πόλεων της Λισσαβόνας, της Νάπολης, του Λονδίνου,..].