Γοργοπόταμος : τόπος και μνήμη - Λεπίδα, Σοφία
[Η διπλωματική εργασία αφορά το σχεδιασμό μουσείου στη γέφυρα Γοργοποτάμου και επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Αφορμή για την εξέλιξη της κεντρικής ιδέας είναι η μελλοντική κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από τη γέφυρα και έχει ως συνέπεια να μένει ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο της νεοελληνικής ιστορίας αναξιοποίητο. Αρχική επιδίωξη είναι η αποκατάσταση της ροής πάνω στην γέφυρα με την κινηση των πεζών. Η κίνηση αυτή συνδυάζεται με μία φυσική πορεία στο έδαφος και εντέλει δημιουργούν μία ροή η οποία ανακυκλώνεται. Σε ένα δεύτερο επίπεδο η κίνηση αυτή βυθίζεται στο σκελετό της γέφυρας, γίνεται μία βιωματική εμπειρία και το κτίριο αποτελεί προέκταση της εμπειρίας αυτής. Ταυτόχρονα η δομή του κτιρίου σχετίζεται με τα έντονα τοπιακά δεδομένα της περιοχής.]