Επέμβαση στον υπολειπόμενο χώρο στον κόμβο Πέτρου Ράλλη και Κηφισού - Πάντου, Βάγια
[Οι υπολειπόμενοι χώροι ορίζονται από τον Venturi στο "Πολυπλοκότητα και Αντίφαση στην Αρχιτεκτονική" και τους εντοπίζει στους ανοιχτούς χώρους, κάτω από τους αυτοκινητόδρομους και στις ουδέτερες ζώνες γύρω τους. Σχολιάζοντας την ανύπαρκτη επεξεργασία αυτών των χώρων και την μετατροπή τους σε σημεία αποδιοργάνωσης του πυκνοδομημένου αστικού ιστού γράφει: «αντί να αξιοποιούμε αυτούς τους χαρακτηριστικής ποιότητας χώρους, τους διαμορφώνουμε σε γήπεδα στάθμευσης αυτοκινήτων ή αδύναμα μπαλώματα από γρασίδι, ερημιές, μεταξύ της περιφερειακής και της τοπικής κλίμακας». Η μητρόπολη της Αθήνας στο σημείο της επέμβασης μοιάζει να διαιρείται σε τρία διαφορετικά επίπεδα - το ποτάμι, την πόλη και τον αυτοκινητόδρομο. Κάθε ένα από αυτά αποκολλάται, αναπτύσσεται και λειτουργεί αυτόνομα. Κύριως σκοπός της εργασίας ήταν η ενεργοποίηση του υπολειπόμενου χώρου στον κόμβο Πέτρου Ράλλη και Κηφισού καθώς και η εφήμερη χρήση και κατοίκιση της κοίτης του Κηφισού. Τέλος επιδιώκεται και η ενοποίηση των τριών αυτών επιπέδων της μητρόπολης. Ως μέσο ενοποίησης χρησιμοποιήθηκε.. περιβάλλον.]