Κίτρινες τέντες στην Αθήνα..ενώνοντας τα σημεία - Ζύγρα, Δήμητρα
[ Η διάλεξη ασχολείται με το περίπτερο σαν ιδιαίτερη κατασκευή στις ελληνικές πόλεις. Γίνεται κατ' αρχήν μια ιστορική ανάδρομή της παρουσίας του στις πόλεις και περισσότερο στην Αθήνα. Στη συνέχεια γίνεται μια καταγραφή του νομικού πλαισίου λειτουργίας των περιπτέρων από την πρώτη τους εμφάνιση μέχρι σήμερα, ποιοι νόμοι το διέπουν, πως το περιορίζουν και γιατί. Δεύτερο μέρος της διάλεξης είναι η διερεύνηση της επιχειρηματικής λειτουργίας του περιπτέρου. Το κεφάλαιο ασχολείται με τα προϊόντα που διαθέτει, πώς κινείται η αγορά γύρω του, τι κύκλο εργασιών έχει, και τα μερίδια κερδών από την κάθε κατηγορία εμπορεύματος. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το περίπτερο σε σχέση με τις κοινωνικές ομάδες που επηρέασε μέσα στην πόλη, από τις πρώτες γειτονίες της Αθήνας μέχρι τα σημερινά πεζοδρόμια. Παράλληλα, διερευνάται η σχέση του περιπτέρου και του δικτύου αυτών με την πόλη, τον ευρύτερο χώρο του δρόμου και του πεζοδρομίου. Τέλος, εισάγεται η έννοια της συμποσιακότητας, και το κατά πόσο το περίπτερο την υπηρετεί σαν υλικός φορέας συλλογικής μνήμης και αισθήματος.]