Εταιρική εικόνα : η αρχιτεκτονική ως μέσο επικοινωνίας - Μπάνου, Σοφία Κωνσταντίνα
[Στη σύγχρονη εποχή, που χαρακτηρίζεται από έντονο καταναλωτισμό και καταιγισμό πληροφοριών, η διαφήμιση αναζητά ισχυρότερους τρόπους για τη μετάδοση και διάδοση μηνυμάτων. Έτσι η αρχιτεκτονική, λειτουργώντας ως φορέας μηνυμάτων, αναδεικνύεται σε ένα ισχυρό επικοινωνιακό μέσο για τους κλάδους της διαφήμισης και του marketing. Αυτό πραγματοποιείται με τη συμβολή της αρχιτεκτονικής στη διαμόρφωση εταιρικών ταυτοτήτων, μέσα από περιβάλλοντα που δημιουργούν τόσο εικόνες όσο και σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων και κοινού. Ερευνώντας την εξέλιξη της έννοιας της εταιρικής εικόνας, μέσα από αξιοσημείωτα παραδείγματα, γίνονται αντιληπτές οι διάφορες στρατηγικές με τις οποίες επιτυγχάνεται η σύμπραξη αρχιτεκτονικής και marketing. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις αλλά και η κατανόηση της σημασίας της αρχιτεκτονικής για τους χώρους εργασίας και παραγωγής γενικότερα.]