Η συμβολική διάσταση του αστικού εξοπλισμού - Τζάννες, Μαρίνα Ιώ
[Μέσα στο αστικό τοπίο, ο αστικός εξοπλισμός αποκτά συμβολική διάσταση, η οποία σχετίζεται με τις διαχρονικές αξίες που του προσδίδονται, τις αντιδράσεις των πολιτών και με τον τόπο στον οποίο τοποθετείται. Με άλλα λόγια, η έννοια του συμβόλου μεταβάλλεται διαχρονικά ανάλογα με παραμέτρους και συνιστώσες που επηρεάζουν την εκάστοτε κοινωνία σε συνδιασμό με μια ψυχοκοινωνικά διαμορφωμένη αντίληψη που το ίδιο το άτομο, ή μια ομάδα ατόμων έχει για τον περιβάλλοντα χώρο. Η διαδικασία διάδοσης της συμβολικής σημασίας του αστικού εξοπλισμού επηρεάζεται καταλυτικά από την φωτογραφία, το internet και τον κινηματογράφο. Η εικόνα του αντικειμένου αποκόπτεται από τον χώρο του, φορτίζεται με μια ιδιαίτερη χροιά και ταυτίζεται πάλι με το υπαρκτο αντικείμενο. Η έννοια του αστικού εξοπλισμού είναι συνυφασμένη με την πορεία και εξέλιξη των αστικών κέντρων και τα νέα φαινόμενα που αυτά συνεπάγονταν. Στην αμφίδρομη σχέση χώρου και ανθρώπου καθώς επίσης και στην αλληλεπίδραση μεταξύ χρήστη και αστικού εξοπλισμού στο σύγχρονο αστικό τοπίο..].