Η αρχιτεκτονική μέσο και αντικείμενο επικοινωνίας : το hardware και το software - Σακκάς, Πάνος
[Η εργασία αυτή ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο η αρχιτεκτονική επαναπροσδιορίζει την σχέση της με τα media σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι μηχανισμοί επικοινωνίας είνα αυτοί που καθορίζουν την σχέση οικειότητας που έχουμε με ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει. Η αρχιτεκτονική άλλοτε γίνεται αντικείμενο της ψηφιακής απορρόφησης από τα μέσα και άλλοτε λειτουργεί σαν δέκτης της υλικής τους προσαρμογής μέσα στην πόλη. Η έρευνα αυτή θα επικεντρωθεί στην τεχνική ικανότητα ανάλυσης του τρόπου με τον οποίο η σχέση αρχιτεκτονικής και μέσων επικοινωνίας λειτουργεί και θα προσπαθήσει να σχηματοποιήσει την σχέση τους μέσω του δίπολου hardware-software. Μ΄αυτόν τον τρόπο θα περιγραφεί μια σχέση αντιστροφής κατά την οποία η αρχιτεκτονική από την μια γίνεται ο καθρέφτης μιας τοποθεσίας σ΄ένα παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνίας και από την άλλη γίνεται ο καθρέφτης του δικτίου αυτού μέσα στην τοποθεσία.]