Δίκτυο υπαίθριων χώρων στην περιοχή Ταμπακαριά στα Χανιά - Σπαθαράκη, Βασιλική
[Η εργασία αυτή αφορά στη δημιουργία ενός δικτύου υπαίθριων χώρων στην περιοχή Ταμπακαριά. Τα Ταμπακαριά βρίσκονται βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων, κάτω από την ιστορική συνοικία της Χαλέπας και δίπλα στη θάλασσα. Αποτελούν ένα βιομηχανικό σύνολο κτηρίων που λειτουργούσαν από τις αρχές του αιώνα ως βυρσοδεψεία. Μετά από μία συστηματική ανάλυση της ιδιαίτερης αυτής περιοχής καταλήξαμε σε μία πρόταση ανάπλασης, η οποία ενεργοποιεί και αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της, χωρίς όμως να αλλοιώνει τον παραδοσιακό χαρακτήρα των παλαιών κτισμάτων. Ο σχεδιασμός της πρότασης μας βασίστηκε στην απόφαση να δημιουργήσουμε μια εναλλαγή ποικίλων καταστάσεων, όπως μικρή-μεγάλη κλίμακα, πάνω-κάτω, φυσικό-τεχνητό, καθώς και δομημένου-αδόμητου χώρου. Προτείνουμε ένα εναλλακτικό σενάριο χρήσεων γης με εξειδικευμένες λειτουργίες με σκοπό να αποκαταστήσουμε την ελκυστικότητα των Ταμπακαριών. Πρόθεσή μας είναι η δημιουργία ενός νέου πόλου πάνω στην παραλιακή ζώνη, ο οποίος θα φιλοξενεί πλέον και μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες. Παράλληλα, δημιουργούμε.. αξία.]