Ξενοδοχειακή μονάδα στην Εύβοια - Βιγγόπουλος, Ιωάννης
[Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Μαλακώντα της Εύβοιας, σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο έκτασης 14,500μ2. Βασική ιδέα της διάταξης των κτιρίων ήταν ο διαχωρισμός των κοινόχρηστων χώρων όπως το εστιατόριο, το bar κλπ, από τα δώματια, η όσο το δυνατόν μέγιστη εκμετάλευση της θέας και η χρησιμοποίηση ενός βασικού άξονα οδηγεί από την είσοδο του συγκροτήματος απ΄ευθειας στην παραλία. Στη σύνθεση των κτιρίων μας αποσχόλησε η χρήση βιοκλιματικού σχεδιασμού, κύριοι στόχοι ήταν, καλό επίπεδο μόνωσης, διαμπερής αερισμός και εξοικονόμιση ή ακόμα και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Για καλή μόνωση χρησιμοποιήσαμε τοίχους 0,4μ και για διαμπερή αερισμό φεγγίτες και παράθυρα αντικριστά. Προσπαθήσαμε να επισημάνουμε τις χρήσεις αυτές στην σύνθεση «τραβόντας» δηλαδή επιμηκίνοντας τους τοίχους των 0,4μ, 30εκ εκτός του κυρίου όγκου του εκάστοτε κτιρίου και χρησιμοποιώντας πιό λεπτούς τοίχους όπου έχουμε φεγγίτες και θέλουμε διαμπερή αερισμό. Για την εξοικονόμιση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιήσαμε φωτοβολταϊκά σώματα στα δώματα. Αυτά «κρύφτηκαν».. της θέας.]