Κατασκευές από τιτάνιο στη σύγχρονη αρχιτεκτονική - Τσιτούρης, Σπύρος
[Η παρούσα διάλεξη αφορά τη χρήση του τιτάνιου στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Στη σύγχρονη εποχή τα υλικά, σύγχρονα και παραδοσιακά με διάφορες επεξεργασίες και υφές παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής εικόνας και έκφρασης. Ο σχεδιασμός του χώρου, η λειτουργικότητα, η μορφή συμπληρώνονται από η χρήση των κατάλληλων υλικών που συμβάλουν σημαντικά στη διάπλαση του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα του κτιρίου. Ρόλος και ευθύνη του αρχιτέκτονα σήμερα είναι να χεησιμοποιήσει τα σύγχρονα υλικά, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους..]