Δίκτυα υπαιθρίων χώρων στην πόλη του Seattle - Παπαντωνίου, Ελένη
[Το Σηάτλ (Seattle), πόλη της ΒΔ ακτής των ΗΠΑ, αποτελεί παράδειγμα για την οργάνωση πολεοδομικών προγραμμάτων τα οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Η επιμέλεια αυτή στην διαφύλαξη και ανάδειξη του φυσικού τοπίου έχει καταστήσει το φυσικό περιβάλλον στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητά της. Η παρούσα μελέτη παρουσιάζει την πορεία εξέλιξης της ανάπτυξης του δικτύου υπαιθρίων χώρων της πόλης του Seattle. Το κεφάλαιο 1 παρουσιάζει την ιστορία της πόλης μαζί με τις πολιτικές ανάπτυξης, τις προτάσεις εφαρμογής και μέρος των υφιστάμενων χώρων που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του δικτύου υπαιθρίων χώρων της πόλης μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Στο κεφάλαιο 2 βλέπουμε την σύγχρονη εικόνα της πόλης, εστιάζοντας στην περιοχή του κυρίως κέντρου, όπου γίνεται εκτενής αναφορά για την κάθε συνοικία και τους νέους υπαιθρίους χώρους που αυτή περιλαμβάνει, τα πραγματοποιημένα έργα του τελευταίου σχεδίου. Το κεφάλαιο 3 αναφέρεται στο παρόν αναπτυξιακό πρόγραμμα μαζί με την νέα μελέτη υπαιθρίου χώρου για την διευρυμένη περιοχή του κυρίως κέντρου, το Κέντρο Πόλης.]