Ερμηνεύοντας το τοπίο της Αρέθουσας - Ξένου, Αικατερίνη
[Η εργασία αυτή ασχολείται με την ανάλυση του νότιου άκρο της Χαλκίδας, του όρμου του Αγίου Στεφάνου με στόχο την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στην καινούργια γέφυρα της πόλης. Ο τόπος αποτέλεσε τον πρώτο πυρήνα δημιουργίας της πόλης και συνδέεται με την πηγή της Αρέθουσας. Μια σειρά από παλιά βιομηχανικά κτήρια πάνω στην παραλία, εγκαταλειμμένα, προσδίδουν στην περιοχή ιδιαίτερη τραχύτητα. Το ένα από αυτά πρόκειται να στεγάσει το αρχαιολογικό μουσείο της Χαλκίδας. Η τοπογραφία προήλθε από αλλεπάλληλες επιχωματώσεις οι οποίες αλλοίωσαν το τοπίο. Επιχειρούμε μέσα από την εργασία να ερμηνεύσουμε τον τόπο, να τον σχεδιάσουμε με άξονα το νερό και να του αποδώσουμε μια νέα φυσιογνωμία και ταυτότητα. Η επέμβαση αφορά σε ένα διευρυμένο κενό της πόλης, σ' ένα παραθαλάσσιο πάρκο.]