Ανοικοδόμηση στο οικοδομικό τετράγωνο (νούμερο) 2215, Μεταξουργείο - Δαφερέρα, Ελένη
[Αυτή η διπλωματική εργασία αφορά ένα συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή του Μεταξουργείου. Ξεκίνησα με την ανάλυση καθώς και την ανάγνωσή της περιοχής,. Οι πρώτες ιδέες, τα ερεθίσματα, ήταν σχετικά με τη δομή της αθηναϊκής κατοικίας καθώς και την εσωστρέφεια που παρουσιάζει. Η αθηναϊκή αυλή, το χαγιάτι και οι προσβάσεις στον εσωτερικό υπαίθριο χώρο συμβάλουν στην κοινωνική ζωή που αναπτύσσεται στην αθηναϊκή κατοικία. Σύμφωνά με τα παραπάνω, η κεντρική ιδέα διαμορφώνεται ως εξής: το κτισμένο τοποθετείται στα όρια του οικοδομικού τετραγώνου, το χαγιάτι στρέφεται προς την πλευρά του δρόμου, έτσι οι κατοικίες βρίσκουν μια φυσική εκτόνωση στον εσωτερικό υπαίθριο χώρο, όπως και η αναζήτηση της μικροκλίμακας στο συγκρότημα. Η αναζήτηση του συγκροτήματος έγινε μέσα από την δημιουργία πολλών προμακετών και σκίτσων. Έχοντας εντοπίσει τα κύρια συστατικά της αθηναϊκής κατοικίας, έγινε μία διερεύνηση και προσαρμογή αυτών των στοιχείων στα σημερινά δεδομένα που ζητά η σύγχρονη κατοίκηση. Πολύ σημαντικό.. θα συνομιλεί.]