Διαχείριση της γνώσης : ο παγκόσμιος ιστός και οι μονάδες πληροφόρησης (1-3 Δεκεμβρίου 2005): πρακτικά (Εκδόσεις 'Ιων, 2006)
Τα θέματα διαχείρισης της γνώσης, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που τη στηρίζουν και οι συνακόλουθες οικονομικές επιπτώσεις αποτελούν το ευρύτερο επιστημονικό πεδίο του συνεδρίου. Οι βιβλιοθήκες καλούνται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στο συγκεκριμένο τομέα μια και παραδοσιακά είναι οι φορείς που διαχειρίζονται την καταγραμμένη γνώση. Η δράση των βιβλιοθηκών και των λοιπών πληροφοριακών οργανισμών (αρχείων, μουσείων, μονάδων τεκμηρίωσης και πληροφόρησης) στον τομέα αυτό καθώς και ο ρόλος του παγκόσμιου ιστού αποτελούν τα αντικείμενα των ενοτήτων του συνεδρίου. Παράλληλα, στόχος είναι να διερευνηθούν οι κοινές επιστημονικές προσεγγίσεις και πιθανώς οι δυνατότητες συνεργασίας των ποικίλων μονάδων πληροφόρησης στο συγκεκριμένο πεδίο.