Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Αίγινα - Γεωργουδής, Χαράλαμπος
[Θέμα της διπλωματικής αποτελεί η πρόταση δημιουργίας μια «σχολής τουριστικών επαγγελμάτων», στο αποχαρακτηρισμένο πια ναυτικό οχυρό της Πέρδικας στην Αίγινα. Στο χώρο αυτό που το μέγεθός του αγγίζει τα 400 στρέμματα, χωροθετείται η σχολή η οποία αποτελεί μια αυτόνομη μονάδα χωρίς να χρειάζονται άμεσε γειτνιάσεις, είναι μια βιώσιμη λύση αφού έχει τη δυνατότητα να αυτοσυντηρείται (λόγο του διττού λειτουργικού του χαρακτήρα ως σχολής κατά τους χειμερινούς μήνες και ως ξενοδοχείο κατά τους θερινούς) και έχει μπορεί να μετατρέψει ένα «νεκρό» φυσικό τοπίο σε έναν ζωντανό πυρήνα δραστηριοτήτων. Βασικό κριτήριο της επιλογής του θέματος της διπλωματικής μας αποτέλεσε η επιθυμία μας να διερευνήσουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τις σχέσεις και τις νέες χωρικές διαστάσεις που αποκτά το παρθένο φυσικό τοπίο με την ανθρώπινη επέμβαση, με το χτίσιμο ενός τεχνητού περιβάλλοντος στη θέση του φυσικού. Να διερευνηθούν τόσο οι σχέσεις του χώρου όσο και η σχέση των χρηστών με αυτόν. Ο τρόπος με τον οποίο τον «διαβάζουν», ο τρόπος τον βιώνουν και τον χρησιμοποιούν.]