Επανακατοίκηση του Μεταξουργείου - Αντωνοπούλου, Κατερίνα
[Σκοπός της εργασίας είναι να αναπτύξει ένα προβληματισμό για την επαναλειτουργία της όποιας ποιότητας συναντούμε στο Μεταξουργείο, ώστε τελικά να επαναπροσδιορίσουμε την κατοίκηση στην πόλη. Ορίζουμε την κατοίκηση, χρησιμοποιώντας τη θεωρία του Heidegger, σαν το σύνολο των δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής. Έτσι η ιδέα της επανα-κατοίκησης του Μεταξουργείου έχει να κάνει με τον ταυτόχρονο σχεδιασμό τόσο των δημόσιων λειτουργιών της πόλης (αγορά, εργασία, πολιτισμός) όσο και των ιδιωτικών (κατοικία). Για να πραγματοποιηθεί αυτό, χρησιμοποιώ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, άλλοτε τον αυστηρό ιστό των μεγάλων δρόμων και άλλοτε το οργανικό πλέγμα στο εσωτερικό τους, και επεμβαίνοντας κατά περίπτωση με τις κατάλληλες αναλογίες, έχω διαφορετικό αποτέλεσμα. Τελικός σκοπός είναι η οργάνωση ενός δικτύου κατοίκησης μέσα στην πόλη που, προερχόμενο από αυτή, θα συλλειτουργεί με το περιβάλλον, θα εξαπλώνεται και θα εξελίσσεται. Σαν πεδίο εφαρμογής αυτής της ιδέας επιλέγω την περιοχή γύρω από την οδό Μαραθώνος. Χρησιμοποιώ τα κενά στον αστικό ιστό ανάλογα με.. χρόνου.]