Πάρος, τουριστική μονάδα - Αμπατζή, Μάνια
[Η εργασία ασχολείται με τον σχεδιασμό μιας τουριστικής μονάδας που βασίζεται στις αρχές και τις ποιότητες των παραδοσιακών οικισμών της Πάρου, στην περιοχή Χρυσή Ακτή, στο ακρωτήρι Χωνί. Η μονάδα φιλοξενίας γίνεται προσπάθεια να λειτουργεί όπως ένας οικισμός και να προάγει την κοινωνικότητα με την βοήθεια των διαμορφωμένων χώρων στάσης, ανάπαυσης, κίνησης, παιχνιδιού, συζήτησης, εστίασης, χαλάρωσης και φιλοξενίας. Μέσα από την μελέτη των παραδοσιακών οικισμών στην Πάρο (Παροικιά, Νάουσα, Λεύκες, Μάρπησσα, Αντίπαρος) επιλέγονται χαρακτηριστικά των οικισμών αυτών, όπως οι αναλογίες στις όψεις και τις κατόψεις, ο τρόπος πολεοδομικής ανάπτυξης, και ερμηνεύονται με τα σημερινά δεδομένα για να αποτελέσουν βάση για την δημιουργία ενός νέου οικισμού από το μηδέν. Η έννοια και η λειτουργία της γειτονιάς παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Από το συγκρότημα δεν απουσιάζουν οι σύγχρονες απαιτήσεις, όπως η πισίνα και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Τέλος, εκτός από τον οικισμό στο οικόπεδο αναπτύσσεται ένα δίκτυο μονοπατιών με χώρους στάσης και ανάπαυσης.. πισίνα κτλ).]