Η άρθρωση του σχολείου με την πόλη : ένας χώρος κοινόχρηστων δραστηριοτήτων - Ροδοπούλου, Μαρία
[ Η εργασία διαπραγματεύεται τη διαμόρφωση ενός οικοδομικού τετραγώνου στην περιοχή της Άνω Βούλας. Μέρος του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου καταλαμβάνει το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Βούλας, ενώ το υπόλοιπο μέρος του βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως. Στόχος είναι η ένταξη του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου στο σχέδιο πόλεως και η κατάθεση μιας πρότασης διαμόρφωσης του, με την παράλληλη εισαγωγή κοινόχρηστών δραστηριοτήτων που θα αφορούν τόσο τους μαθητές των σχολείων, όσο και τους κατοίκους της γύρω περιοχής. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πρότασης είχε και η έναρξη ενός διαλόγου με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βούλας. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε αρχικά από τους μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Βούλας να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση του γειτονικού χώρου με το σχολείο τους, με τη μορφή σχεδίων. Τα σχέδια των παιδιών αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη διαμόρφωση μιας αρχικής πρότασης η οποία αργότερα παρουσιάστηκε στους ίδιους μαθητές, προσφέροντας τους την ευκαιρία να την αξιολογήσουν και να.. διακόπτεται.]