Κέντρο παιδιών με νεανικό διαβήτη - Λυμπρίτη, Ειρήνη
[Η «Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη» («Π.Ε.Α.Ν.Δ.»), ιδρυτικό μέλος της συνομοσπονδίας «Μαζί για το παιδί», στεγάζεται προσωρινά σε όροφο πολυκατοικίας Λεωφόρου Μεσογείων. Άμεσο στόχο έχει τη δημιουργία κέντρου για ιατρική παρακολούθηση παιδιών με Νεανικό διαβήτη και στέγαση κοινωνικών, πολιτιστικών & ενημερωτικών εκδηλώσεων για παιδιά και γονείς σε συνεργασία με τους γιατρούς. Η προτεινόμενη θέση ανέγερσης σε οικόπεδο περιοχής Ν.Φαλήρου είναι πλεονεκτική από πλευράς συγκοινωνιακών αξόνων. Χώροι και απαιτούμενες επιφάνειες καθορίστηκαν μετά από καταγραφή της σημερινής κατάστασης και των μελλοντικών απαιτήσεων σε συνεργασία με φορείς του συλλόγου. Στη σύνθεση, τοίχοι-άξονες διαχωρίζουν τις βασικές λειτουργίες: ιατρεία, αίθουσες διαλέξεων-πολλαπλών χρήσεων, δραστηριότητες παιδιών, ξενώνες φιλοξενίας παιδιών-γονέων από επαρχία. Κεντρική θέση κατέχει εσωτερική αυλή για υπαίθριες εκδηλώσεις. Οι τοίχοι-άξονες επεκτείνονται στον εξωτερικό χώρο πρασίνου όπου με κατάλληλη τοποθέτηση πρανών και δημιουργία πλακόστρωτων μονοπατιών.. Καραϊσκάκη.]