Χώρος θεάτρου για φοιτητές - Τσαπάρας, Ιάκωβος
[Οι φοιτητικοί θίασοι Στην Αθήνα υπάρχουν πάνω από 60 φοιτητικοί θίασοι που δίνουν παραστάσεις κάθε χρόνο σε διάφορα θέατρα της Αθήνας. Αυτοί οι θίασοι παίζουν λίγες μέρες το χρόνο και έτσι θα μπορούσαν όλες να στεγαστούν σε ένα χώρο όπου όλοι θα έδιναν παραστάσεις εκ περιτροπής. Το κτιριολογικό πρόγραμμα Το κτιριολογικό πρόγραμμα αποτελείται από το χώρο του θεάτρου, το φουαγιέ, τα καμαρίνια, τις αποθήκες και τα εργαστήρια σκηνικών, μια καφετέρια, ένα βιβλιοπωλείο και ένα χώρο εκθέσεων. Η θέση του οικοπέδου Το οικόπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής και Ναβαρίνου στην περιοχή των Εξαρχείων. Επιλέχθηκε αυτή η θέση γιατί είναι κεντρική και εύκολα προσβάσιμη από τις αστικές συγκοινωνίες αλλά και γιατί η περιοχή έχει αυξημένες χρήσεις πολιτισμού (αλλά θέατρα), αναψυχής αλλά και εμπορείου. Ένας ακόμη λόγος που επιλέχθηκε αυτή η κεντρική περιοχή είναι γιατί θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η επανασύνδεση των φοιτητών και του πανεπιστημιακού χώρου με τα δρώμενα στο κέντρο της πόλης. Η κεντρική ιδέα Η κεντρική ιδέα είναι.. χώρο.]