Δίκτυο δημόσιων χώρων στα δώματα της Αθήνας - Τσιώνης, Δημήτρης
[Η Διπλωματική εργασία αυτή έχει ως στόχο τη μελέτη και το σχεδιασμό μιας υποδομής που θα παραλάβει τις ανάγκες μιας δημόσιας κίνησης, λειτουργίας και πρασίνου πάνω στο κέλυφος των κτιρίων του κέντρου της Αθήνας Ενδεικτικά επιλέχθηκαν τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από την πλατεία Κάνιγγος για την εφαρμογή αυτού του συστήματος. Ο δημόσιος χώρος στο κέντρο της Αθήνας είναι περιορισμένος, το πράσινο ελλιπές και η κίνηση του πεζού συναντά πολλά εμπόδια και δυσκολίες με πρωταρχικό την κυριαρχία του αυτοκινήτου. Ο όγκος των κτιρίων είναι πολύ μεγάλος, αδιάτρητος με αποτέλεσμα να αφήνει πολύ στενά περάσματα για τη δημόσια κίνηση, προκαλώντας μια αίσθηση λαβυρίνθου. Από την άλλη αν ανέβει κανείς σε μια ταράτσα θα δει να εκτείνεται στο πάνω μέρος της πόλης μια μεγάλη επιφάνεια, σχεδόν ενιαία και ισοϋψής με μόνο εμπόδιο τα κενά των δρόμων, στα όρια των οικοδομικών τετραγώνων. Αυτήν την ανεκμετάλλευτη και εγκαταλειμμένη επιφάνεια καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε ως ένα νέο έδαφος για τον πεζό και να δώσουμε.. διαστάσεις.]