Ναυτικές αθλητικές εγκαταστάσεις - Κουκουζέλη, Σοφία
[Από τη στιγμή που ο πρώτος«ναυπηγός» έφτιαξε το πρώτο πλεούμενο από τον κορμό ενός δέντρου μέχρι σήμερα, η ιστιοπλοΐα από μέσο επιβίωσης, έφτασε να γίνει ακόμα και μέσο διασκέδασης και άθλησης. Στο πέρασμα των αιώνων, δεν υπήρξε λαός που να είχε σχέση με το υγρό στοιχείο και να μη γνώριζε και να μη λάτρεψε οποιαδήποτε δραστηριότηταμε αυτό. Η τεχνικές εξελίχθηκαν, τα σκάφη το ίδιο, παρόλα αυτά, «ανεξήγητα» γεγονότα ήρθαν στο φως να μας ξαφνιάσουν. Πως μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί το αβύθιστο εμπορικό πλοίο «Κερύνεια» με το πιο σύγχρονο πλοίο, το «Κον Τίκι», αλλά και οι σφουγγαράδες της Σύμης με τους σημερινούς υπεραθλητές της ελεύθερης κατάδυσης; Όλα αυτά συνδέονται με το μοναδικό μέσο μεταφοράς γνώσης και τεχνικής γύρω από τις δραστηριότητες του νερού: τους Ναυτικούς Ομίλους. Για τη κολύμβηση, τη κωπηλασία, την ιστιοπλοΐα, το θαλάσσιο σκι, τις καταδύσεις, αλλά και τόσες άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες, σήμερα, οι Ν.Ο. καλούνται να καθοδηγήσουν κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επιπέδου. Η προσφορά τους στη χώρα μας είναι σημαντική καθώς και η αξιοποίησή τους..]